Detaily
Emulze je směs dvou látek, nejčastěji vody a oleje. Jak je známo, tyto dvě látky s odlišnou hustotou se navzájem oddělují. K vytvoření směsi z těchto dvou látek dochází různou intenzitou míchání. V kosmetickém a potravinářském průmyslu se při výrobě emulzí ke stabilizaci této směsi používají i emulgátory. Ty mají u mnoha lidí nepříznivý vliv na kvalitu pokožky. U potravin jsou to stabilizátory, které mohou způsobovat potravinové alergie. Blahodárný vliv na správnou funkci našeho těla mají oleje, zejména olivový a oleje s vysokým obsahem Omega 3 mastné kyseliny.
Vzpomeňte si například na lahodné mléčné nápoje, které obsahují ovocné příchutě a vitamíny. Některé z nich jsou rozpustné v tucích. Oleje také zjemňují chuť ovocných nebo zeleninových šťáv.
Emulzní nápoje – lahodné a přírodní
Základní doporučení pro přípravu pitných emulzíPřidáním ovocné nebo zeleninové šťávy do pitné emulze zlepšíme a zjemníme její chuť, zároveň ale díky pektinu obsaženém v ovoci ji přírodním způsobem stabilizujeme. Pektin se nachází zejména v citrusech, rybízu, karotce, červené řepě, rajčatech a jablečné šťávě. Obsah pektinu v jablečné šťávě závisí na odrůdě jablek a sklizni. Samozřejmě je nejlepší volbou při přípravě pitné emulze domácí, čerstvě připravená šťáva. Chybu neuděláte ani s použitím šťávy z prodejen zdravé a bio výživy.
Každá správně připravená emulze po čase lehce zpění. Pokud se místo lehké pěnové vrstvy objeví na povrchu emulze olejové skvrny, obsahuje použitá šťáva málo přírodního pektinu a je proto pro přípravu pitné emulze nevhodná.
Obsah balení | Elixator Qi pro připojení na vodovodní kohoutek, dávkovač pro 0,5% emulzi, dávkovač pro 2% emulzi, kulový čep, redukce M22/M24 | Dodací lhůta | 7 pracovních dnů |
---|---|---|---|
Záruční lhůta | 2 roky |