Detaily
Pro přípravu pitné emulze použijeme kromě kvalitního za studena lisovaného oleje také ovocné nebo zeleninové šťávy. Zlepšíme a zjemníme její chuť. A díky pektinu obsaženém v ovoci a některé zelenině ji přírodním způsobem stabilizujeme. Pektin se nachází zejména v citrusech, rybízu, karotce, červené řepě, rajčatech a jablečné šťávě. Obsah pektinu v jablečné šťávě může být různý. Závisí to na odrůdě a sklizni. Samozřejmě je nejlepší volbou při přípravě pitné emulze domácí, čerstvě připravená šťáva. Dobrou volbou je ale také šťáva z prodejen zdravé a bio výživy.
Důležitým znakem správně připravené emulze je lehce zpěněný povrch. Pokud se místo lehké pěnové vrstvy objeví na povrchu emulze olejové skvrny, obsahuje použitá šťáva málo přírodního pektinu a je proto pro přípravu pitné emulze nevhodná.
Obsah balení | 1 ks | Dodací lhůta | 7 pracovních dnů |
---|